Det var lenge usikkert om norske Skeie Drilling ville få leid ut de tre nye riggene de har under bygging. Men selskapets nye eier, Rowan, forsikrer at riggene vil få jobb.

– Vi fortsetter å se økt etterspørsel etter topputstyrte oppjekkbare rigger. Vår erfaring med å sikre langtidskontrakter for hver av vår nybygde oppjekkbare rigg gjør oss sikre på at vi også vil finne attarktive muligheter for de tre riggene vi får gjennom Skeie Drilling-transaksjone, sier Administrerende direktør i Rowan, Matt Ralls, i en pressemelding.

Les også: Får ikke leid ut rigger

Det ble i midten av juni kjent at Rowan ønsker å kjøpe Skeie Drilling for omkring 250 millioner dollar, eller omkring 1,5 milliard norske kroner. Skeie Drilling har leneg vært usikre på om de vil får nok jobb til sine tre nybygg som er under produksjon ved Keppel-verftet i Singapore, men Rowan sier i en pressemelding at de tror markedet vil ha flere oppjekkbare rigger, som nettopp Skeie-riggene.

Les også: Får en halv milliard i aksjer

Snart ferdige
De tre riggene er bygd etter norske regler og forhold, men kan også brukes andre steder i verden. Den første riggen skal være ferdig i slutten av neste måned, mens de to andre blir ferdig i januar og august neste år. Prosjektet skal ha kostet omkring sju milliarder norske kroner, men usikkerheten rundt utleie har lenge lagt en mørk sky over prosjektene.

Vi har bygd riggene på spekulasjon uten å ha kontrakter, men regner med at det ordner seg. Oljeselskapene har brukt finanskrisa for alt den er verdt til å prøve å presse leverandørindustrien ned i pris. Men nå er jeg optimistisk. Markedet er i ferd med å snu, sa administrerende direktør Stein Eggen i driftselskapet Skeie Rig Management til Dagens Næringsliv i mars.

Nå snur situasjonen seg skal man tro Rowan, et selskap som opplevde oppgang i årets andre kvartal, blant annet på grunn av økt oppetid og større flåte.

Rowan melder at de ønsker å fullføre oppkjøpet av Skeie Drilling i løpet av september måned.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR