Den oppjekkbare boreriggen «Rowan Stavanger», som skal brukes som boligplattform i forbindelse med Yme-utbyggingen, slepes i dag ut til feltet.

Av Henrik Arnestad Salthe

«Rowan Stavanger» skal fungere som boligrigg under oppstarten av produksjon på Yme-feltet, som skal gjenåpnes av operatør Talisman. Feltet bygges ut med en oppjekkbar produksjonsplattform som for tiden ligger til kai ved Rosenberg verft.

– «Rowan Stavanger» har fått tillatelse i dag. Vi begynner arbeidet med å taue den ut i løpet av det neste døgnet, sier Andreas Middelthon, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Talisman Norge til Aftenbladet.no.

Selve Yme-plattformen kan ikke taues enda. Til det er ikke været godt nok enda:

– Det har noe med vind og bølgehøyde å gjøre. Den har tre bein som stikker opp, og de skal senkes ned til de får kontakt med ståltanken. Hvis den dunker for mye, kan den få slagskader, sier Middelthon.

Yme har blitt liggende på overtid. Først ble selve plattformen forsinket fra byggeverftet i Midtøsten. Deretter har den blitt liggende lenge på Rosenberg i påvente av bedre vær. Det betydde at kontrakten på den opprinnelige boligplattformen gikk ut, og deretter har operatør Talisman ventet på at «Rowan Stavanger» skulle godkjennes for norsk sokkel.

Forrige artikkelSeadrill bestiller mer rigg
Neste artikkelLukrativ dobbeldeal for Rolls-Royce

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR