Ifølge bulgarske myndigheter ble gasstilførselen fra Russland brutt i natt. Flere andre europeiske land er også rammet.,

STOPPET LEVERANSENE: Russlands
statsminister Vladimir Putin.

– Alle leveranser via Ukraina til Bulgaria og videre til Tyrkia, Hellas og Makedonia stoppet natt til i dag, sier økonomiminister Petar Dimitrov ifølge NRK.

Statskanalen melder også at leveransene til Romania er redusert med 75 prosent.

Kuttene kommer etter at forhandlingene mellom Ukraina og det russiske gasselskapet Gazprom strandet rundt nyttår, og Gazprom avbrøt leveransene til landet. I helgen beskyldte Gazprom Ukraina for å stjele gass som går gjennom en rørledning i Ukraina og videre til flere europeiske land. Russland statsminister Vladimir Putin ba i går Gazprom om å redusere gassforsyningene ikke bare til Ukraina, men til hele Europa.

Nå rapporterer det ukrainske gasselskapet Naftogaz at de merker en nedgang i trykket i gassledningene som krysser Ukraina, og beregner at leveransene fra Russland har blitt kutta til omtrent en tredel av det vanlige volumet. Dette skaper sjokkbølger langt inn i EU.

– Vi går mot en uke som er kaldere enn den forrige, og det vil øke behovet for gass. Derfor er vi urolige, sier talsmann Ferran Tarradellas Espuny hos EUs energikommissær.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR