RWE Dea Norge AS, datterselskap av det tyske oppstrøms selskapet RWE Dea AG, har inngått en avtale med Wintershall Norge ASA om å overta en 10 prosent eierandel av lisens 418 i Nordsjøen.

Wintershall er operatør for lisens 418 . Letebrønn 35/9-7 , som nå bores, er den første brønnen i lisensen og vil teste hydrokarbonpotensialet i Skarfjell -prospektet. Brønnen er lokalisert 14 kilometer sørvest for Gjøa feltet.

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått denne avtalen og ser frem til å samarbeide med Wintershall i denne lisensen, sier administrerende direktør Hans-Joachim Polk i RWE Dea Norge.

– Vi ønsker å styrke vår tilstedeværelse i regionen, og denne avtalen understreker vårt engasjement i denne retning, sier han.

RWE Dea er operatør for den nærliggende lisensen 420 , der Titan -funnet ble gjort i 2010 og RWE Dea er også partner på Gjøa -feltet i området.

Avtalen er en del av RWE Deas strategi om å etablere en balansert portefølje i kjerneområdene.

I 2012 er RWE Dea blitt tildelt syv nye utvinningstillatelser, deriblant to som operatør.

Avtalen vil gjelde fra 1. januar 2012, og er avhengig av myndighetenes godkjenning.

Rettighetshaverne i lisens 418 er nå Wintershall (operatør og 35 prosent), Agora (20 prosent), Bayerngas (15 prosent), Edison (15 prosent) og RWE Dea (10 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR