Det var nok mange som både trakk et lettelsens sukk og ikke minst øynet håp for fremtiden under dagens Sub Sea Valley konferanse som arrangeres denne uken. Analyseselskapet Rystad Energy var invitert for å snakke om sitt syn på fremtidsutsiktene for olje- og gassnæringen. Lavt investeringsnivå og et dramatisk større forbruk av olje i forhold til igangsatt produksjon må føre til både økte investeringer og økt pris frem mot 2020 sa han til de fremmøtte.

Med disse prisene vi ser i dag rundt 30 dollar fatet vil verden se et stort produksjonsunderskudd på 9-10 millioner fat i 2020. Da ser vi også priser rundt 100 dollar fatet.

– skal vi få dekket vårt energibehov i verden må investeringene opp og produksjonen øke for å unngå mangel på energi. Vår vurdering er at det starter i 2017, men ikke nødvendigvis mye i Norge. Vi ser vekst i flere deler av verden i 2017, men det er også store spennende prosjekter på norsk sokkel som Njord, Snorre 2014 med flere. Mot 2020 ser vi mange gode prosjekter og en oljepris på 100 dollar fatet sa Jarand Rystad til en sal som tydeligvis likte det de hørte.

 

Forrige artikkelSonga offshore kjøper basetjenester
Neste artikkel«Stena Don» får bore på Fram

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR