De ansatte i den svenske bilfabrikken SAAB er leie av usikkerheten. De krever klart svar fra General Motors (GM) på hva slags planer de amerikanske eierne har for SAABs framtid.

NTB

Mandag la de ansatte ved SAABs avdelinger i Göteborg, i Trollhättan litt lenger nord og i Södertälje sørvest for Stockholm ned arbeidet i flere timer. Klubbleder Paul Åkerlund i Trollhättan sier kontakten med ledelsen er dårlig.

– Vi frykter at det finnes hemmelige planer og at det er årsaken til at GM-ledelsen ikke vil snakke med oss, sa Åkerlund i en tale til rundt 500 arbeidskamerater mandag. SAABs administrerende direktør Jan-Åke Jonsson forsøker å berolige de ansatte.

Jonsson sa mandag til det svenske nyhetsbyrået TT at planene om en helt ny SAAB-modell, basert på den såkalte Delta-plattformen for mindre forhjulstrekkere, ligger fast. Denne modellen skal etter planen produseres i Trollhättan, påpekte han.

Jan-Åke Jonsson håper også at SAAB skal få ta del i byggingen av den neste modellen av Opel Astra. De tyske Opel-fabrikkene eies i likhet med SAAB av GM, og den nye Astra skal etter planen også baseres på Delta-plattformen.

Forrige artikkelFusjon gir stålkjempe
Neste artikkelMillionrate for første gang

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR