Saipem UK Ltd skal transportere og installere Gudrun. Statoils samlede investeringer på feltet er rundt 21 milliarder, og en rekke kontrakter gjenstår.

Saipem 7000 skal transportere og installere Gudruns understell og dekk.

– Dette er en viktig dag for oss. Gudrun-feltet vil tilføre volum, styrke kapasitetsutnyttelsen på Sleipner og bidra til å opprettholde produksjonsnivået på norsk sokkel, sier øystein Michelsen, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon i Norge, i en pressemelding.

I går ble Plan for utbygging og drift (PUD) godkjent i Stortinget.

Les også: Mange Gudrun-milliarder kan havne i Norge

Saipem 7000
Ettersom PUD nå er godkjent, har Statoil iverksatt tildeling av en rekke kontrakter. Saipem UK Limited har fått kontrakt for transport og installasjon av plattformens understell og dekk. Dette gjøres av det halvt nedsenkbare kranfartøyet Saipem 7000.

Fra før har Statoil tildelt Aker Verdal kontrakten om å bygge understellet til plattformen. Understellet skal gjøres ferdig og installeres sommeren 2011. Boring av brønnene skal starte i oktober 2011.

Resterende kontrakter for bygging av plattformdekk, boligkvarter, modifikasjon av Sleipner A-plattformen og kontrakt for fabrikasjon og installasjon av rørledninger, tildeles senere i år, skriver Statoil i pressemeldingen.

Nye kontrakter
Statoils samlede investeringer for installasjonene på feltet, rørledninger og boring av produksjonsbrønner har en samlet verdi på rundt 21 milliarder kroner.

Gudrun-feltet skal bygges ut med en bunnfast plattform med stålunderstell på om lag 7.400 tonn. Plattformen får prosessanlegg for delvis behandling av olje og gass, før ressursene sendes videre i rør til Sleipner-feltet. Herfra skal olje og gass bli videre prosessert før oljen blandes med Sleipner-kondensat og sendes til Kårstø, mens gassen renses for CO2 før den eksporteres til Europa i Gassled-systemet.

Les også: Satellitter i kø rundt Sleipner

Gjennom en kabel fra Sleipner, mottar Gudrun-plattformen strøm. Produksjonen skal ifølge planen starte i løpet av første kvartal i 2014.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR