Foreløpige resultater trigger ikke flyvende champagnekorker.

Dette kom fram under Det norske-sjef Erik Hauganes presentasjon på Pareto Securities Oil & Offshore Conference 2012 i Oslo i dag. Her la Haugane fram foreløpige tall som estimerer ressursene i det Eni-opererte Salina -prospektet i Barentshavet, hvor Det norske er partner, til mellom 30 og 110 millioner fat oljeekvivalenter, altså mellom en sjettedel og to tredeler av Goliat . Han antydet også at funnet er gass, men var krystallklar på at dette var tidlige estimater, beregnet før loggingen ute på riggen faktisk er ferdig, og dermed svært usikre.

Haugane vil likevel ikke utelukke at Salina fremdeles kan komme opp med ytterligere verdier.

– Håpet for prospektet er at det er gass på toppen, og at det ligger mange muligheter for olje lengre ned.

Det norske-sjefen var også klar på at selskapet primært håpet på olje fra prospektet, og mente små gassfunn i Barents var lite verdt før eventuell infrastruktur er på plass i området.

– Og dere kan dedusere utfra det at vi er for en rørledning fra Barents, slo han smilende fast.

Barentshav-prospektet ligger under 341 meter med vann i produksjonslisens 533 , og letebrønnen 7220/10-1. Partnere i PL 533 er Eni Norge AS (operatør – 40 prosent eierandel), Lundin Norway AS (20 prosent), RWE Dea Norge AS (20 prosent) og Det norske oljeselskap ASA (20 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR