I morgen, 13. februar skal partnerne i Johan Sverdrup levere Plan for Utbygging og Drift (PUD) til Olje- og energidepartementet. I dag har Det norske lagt ut en melding på sine hjemmesider som er egnet til å så tvil om hvorvidt partnerne er enige om fordelingen av ressursene i gigantfeltet:

Slik skal Johan Sverdrup bygges ut:

«Det norske mener det er åpenbart at eierandelene i Johan Sverdrup må fordeles rettmessig, basert på de reelle verdiene i lisensene som skal slås sammen. Fordelingen av eierandeler skal reflektere kvantitet og kvalitet, slik vanlig praksis er på norsk sokkel», sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske i meldingen.

Ressursfordeling når mer enn én lisens er involvert, kalles unitisering. Johan Sverdrup-funnet strekker seg over de tre produksjonslisensene PL501, PL265 og PL502, så det er ikke overraskende at nettopp unitiseringen har vært tema flere ganger i arbeidet med å bringe feltet fram mot en omforent PUD. Blant annet har Lundin, som fant feltet med Avaldsnes-brønnen, blitt beskyldt for å være mer opptatt av unitiseringen enn av å avgrense feltet med sine mange boringer i området – noe selskapets sjef Ashley Heppenstall har tilbakevist.

Nå er det altså Det norske som skaper usikkerhet om temaet. På spørsmål fra TDN Finans om selskapene ikke er enige om eierandelene ennå, svarer kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske:

– Vi er opptatt av å få frem budskapet om at fordelingen som vi ender opp med til slutt reflekterer verdiene i de ulike lisensene som skal samordnes.

Se Statoils video om utbyggingen her:

Forrige artikkelEUR 500-millionerskontrakt for Nexans
Neste artikkelNordnorske biskoper og  oljevirksomhet i nord

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR