På grunn av industriutfordringer i markedet satser Statoil på formål-spesifiserte rigger.

Det fortalte chief procurement officer Jon Arnt Jacobsen og senior vice president drilling and well øystein Arvid Håland i Statoil på en pressekonferanse under OTC i Houston, mandag 30. april.

Ifølge dem vil utvinningen bli forbedret med rigger som passer til formålet.??

– Det viktigste målet til Statoil er å få mer olje og gass og å drille flere brønner. Formål-spesifiserte rigger gir mer effektive operasjoner og utvidet levetid for felt, sier Jacobsen.

Riggene
Cat A var først i operasjon i 2003, og er ifølge Jacobsen og Håland et viktig verktøy for å øke utvinningen fra undervannsbrønner.??

Riggene er ifølge dem kostnadseffektive for vedlikehold av undervannsbrønner, og kan også brukes på plug-in-brønner og styre juletrær. Her har Statoil tre fartøy i operasjon året rundt.

Cat B er i konstruksjonsfasen, og det er planlagt at denne typen rigger skal bli levert i andre halvdel av 2015.

Riggene er ifølge Jacobsen og Håland optimalisert for tung intervensjon og lett boring i eksisterende felt. Cat B er utviklet for å forberede oljeutvinningen, øke kostnads- og tidseffektiviteten.??

Cat D er en rigg som er designet for å optimalisere mid-water produksjons operasjoner. Også denne riggen er i konstruksjonsfasen, og er forventet levert mellom 2014 og 2015.??

Riggen er designet for boring, komplettering og høy intervensjon. Målet er å være 20 prosent mer effektive.??

Cat J er Statoils nyeste design, og er fremdeles i FEED-fasen.

– Målet er å ha de første kontraktene på plass i løpet av året, forteller de.

Riggen er designet for grunt vann og hardt miljø, og for å operere på undervannsbrønner. Denne riggen skal også gi 20 prosent mer kostnadseffektive brønnkonstruksjoner.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR