Regjeringen i Saudi-Arabia, som i mange år har vært regnet som en bremsekloss i klimaforhandlingene, har lagt fram en nasjonal klimaplan, skriver NTB.

Her går det fram at landet regner med å kutte CO2-utslippene med «opptil 130 millioner tonn» innen 2030.

Dette skal blant annet gjøres ved å utvikle en mer variert økonomi i landet som er verdens største oljeeksportør. I dag utgjør oljeinntektene en svært stor del av bruttonasjonalproduktet.

Les også: Statoil har nådd klimamål for 2020

Saudi-Arabia vil satse mer på finansnæringen, turisme og fornybar energi

I stedet ønsker det islamistiske kongedømmet å satse mer på finansnæringen, turisme og fornybar energi. Tidligere i år varslet den saudiarabiske regjeringen at den vil satse stort på solenergi.

Landet har ikke oppgitt mange detaljer om hvordan kuttet i CO2-utslippene konkret skal oppnås. Utslippene var omtrent 527 millioner tonn i 2012, ifølge anslag fra organisasjonen World Resources Institute.

Men at landet i det hele tatt kommer med et klimamål, er positivt for de internasjonale klimaforhandlingene, ifølge nyhetsbyrået Reuters. I mange år har Saudi-Arabia vært regnet som et av landene som har vært mest negative til å kutte utslippene.

Saudi-Arabia er det siste av G20-landene som legger fram et nasjonalt klimamål, slik FN har bedt alle land gjøre før klimatoppmøtet i Paris.

Les også: Aker Solutions: – Økt oljeutvinning med CO2 kan bli en realitet

Forrige artikkelInvestor snuser på Kværner
Neste artikkelNy CEO i EMGS

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR