Scana Offshore Vesty har inngått intensjonsavtale med Engevix Construcões Oceânicas om å levere 16 lossesystemer til åtte FPSO-er på brasiliansk sokkel. Kontrakten har en verdi på 350 millioner kroner.

FPSO-ene er for tiden under bygging i Brasil, og det er Scana Industriers datterselskap som har signert avtalen.

– Tildelingen er en stor anerkjennelse av Scanas leveringsevne og gir Scana et meget sterkt fotfeste i Brasil. I tillegg viser denne kontrakten det store potensialet for Scana leveranser til det økende FPSO-markedet, sier Rolf Roverud, konsernsjef i Scana Industrier, i en børsmelding.

Fabrikasjon fra i år
Fabrikasjonen startet andre kvartal i år og levering vil skje fra første kvartal neste år og fram til 2014. Prosjektledelse håndteres fra Norge og Brasil, mens fabrikasjon og sammenstilling skjer i Europa og Brasil.

Planen nå er å signere endelig kontrakt med brasilianerne og deretter etablere prosjektorganisasjonen.

Oppdrag til underleverandører
– Neste skritt er også å tildele oppdrag til våre underleverandører. For Scana er det av stor betydning å nyttiggjøre det lokale brasilianske markedet i leveringen av disse lossesystemene, legger Roverud til.

Han legger ikke skjul på forventninger om ytterligere forretningsmuligheter i Brasil. Det nordiske selskapet leverer i dag produkt og systemløsninger til markedene innen marine, energi, stål og maskin.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR