Selskapet har det siste året lagt om strategien og bygget et industrielt investeringsselskap fra et tradisjonsrikt industriselskap. For å understreke endringen, skifter selskapet i dag navn til Incus Investor ASA.

Scana Industrier har vært gjennom en snuoperasjon etter at finanskrisen skapte store utfordringer for stålindustrien. Tirsdag kveld vedtok generalforsamlingen navneskiftet, ifølge selskapet.

– Dette er et naturlig resultat av utviklingen etter at styret i Scana våren 2015 vedtok en omlegging fra nordisk industrikonsern til industrielt investeringsselskap, sier administrerende direktør Bjørn Torkildsen.

Bjørn Torkildsen, administrerende direktør i Incus Investor. (Foto: Bjørn Torkildsen/Linked In)
Bjørn Torkildsen, administrerende direktør i Incus Investor. (Foto: Bjørn Torkildsen/Linked In)

Selskapet har gått fra å være et konsern, hvor alle datterselskaper har vært en integrert del av konsernet, til å være et eierselskap. Selskapet eier enkeltstående, i utgangspunktet egenfinansierende, porteføljeselskaper, hvor eierstyringen går gjennom styremedvirkning.

– Vi mener disse vil ha best forutsetninger for positiv verdiutvikling som selvstendige selskap med Incus Investor ASA som en aktiv og kompetent eier, sier Torkildsen.

Scana Industrier har den siste tiden før skiftet til Incus Investor gjennomført større endringer for å styrke selskapet. Endringene har blant annet foregått gjennom salg og nedleggelser. Servicedelen av offshoreselskapene ble solgt i andre kvartal 2014. Scana Steel Söderfors ble solgt i februar 2015. Scana Steel Stavanger meldte oppbud i mars 2015, Scana Zamech i Polen i juni 2015. Scana Property har solgt flere eiendommer i løpet av 2014 og 2015, mens Scana Machining ble avhendet i første kvartal i år.

Den tidligere organiseringen i forretningsområder er nå erstattet med porteføljeselskaper; Scana Energy, Scana Propulsion, Scana Property, Scana Offshore – tidligere Scana Offshore Vestby, Scana Skarpenord og Scana Steel Booforge.

Incus er det latinske ordet for ‘ambolt’, dette kobler det nye selskapet til den industrien det kommer fra. Navneendringen for eierselskapet får ingen konsekvens for porteføljeselskapene.

Forrige artikkelNedgang, men bedre enn ventet for Statoil
Neste artikkelAker Solutions og ABB slår seg sammen om subsea

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR