Scana Industrier har vunnet kontrakter til en verdi på 60 millioner kroner innenfor marine- og energibransjen. Kontrakten er viktig for bedriften som har slitt siden finanskrisen.

Det er datterselskapet Scana Steel Stavanger, som skal levere stålvarene.

– En strategisk viktig kontrakt med henhold til å levere høyt legerte materialer til bruk i særdeles krevende oljebrønner. Scana Steel Stavanger startet med testleveranser tidligere i år. Scanas produkt vil bli solgt gjennom nedi hulls-produkt til leverandører på det internasjonale markedet, sier Rolf Roverud, administrerende direktør i Scana Industrier, i en børsmelding.

Den opprinnelige kontraktsverdien er estimert til å være 28 millioner kroner, men opsjoner kommer utenom.

– I tillegg har selskapet mottatt kontrakter fra kunder i Skandinavia og Nord-Europa på til sammen 32 millioner kroner, hovedsakelig knyttet til fortøyningssystem. Scana er valgt som leverandør som følge av produktkvalitet, legger Roverud til i meldingen.

Siden finanskrisen har bedriften slitt med lavere etterspørsel etter smidde og støpte stålprodukt. Scana Steel Stavanger har iverksatt flere tiltak for å holde seg konkurransedyktig, deriblant reduksjon i lønns- og produksjonskostnader samt oppsigelser.

– Disse kontraktene viser at selskapet har styrket sin posisjon når markedet snur mot bedre tider, påpeker Roverud.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR