Eni Norge skal bruke «Scarabeo 8» til å bore letebrønn 7122/10-1S i Goliat Eye-prospektet i Barentshavet. Planlagt oppstart er i januar neste år.

Brønnen ligger i blokk 7122/10-1 S i PL 697, ca. 42 km fra kysten. Brønnen er lokalisert på en struktur rett sør for Goliat-feltet, og eventuelle funn vil kunne bli produsert via Goliat.

Boreperioden er planlagt fra begynnelsen av januar 2017.

Hovedmålet med letebrønnen er Sandsteiner i Kobbeformasjonen av trias alder. Dette er også en av de produserende formasjonene på Goliat-feltet.

Det er to sekundære mål med brønnen. Sandsteiner i midtre Snaddformasjonen og sandsteiner i Klappmyssformasjonen. Det er påvist hydrokarboner i begge disse formasjonene på Goliat-feltet. Brønnen skal bores til et total dyp på 2088 m RBK (1488 m msl).

Eventuelle funn forventes å inneholde olje med mulighet for gasskapper.

Goliat Eye-brønnen vil bli boret med den halvt nedsenkbare boreriggen «Scarabeo 8» som eies av Saipem. Boringen er beregnet til å vare i 42 dager hvis brønnen er tørr, og 60 dager dersom det gjøres funn.

Lisens 697 ble tildelt Eni Norge 8. februar 2013, og Eni er operatør (90 prosent) med Concedo (10 prosent) som eneste partner.

(Illustrasjon: Eni Norge)
(Illustrasjon: Eni Norge)
Forrige artikkelSubsea selskap konkurs – 70 ansatte mister jobben
Neste artikkel70 mister jobben etter konkurs

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR