Seabird Exploration hadde inntekter på USD 22,2 millioner og et driftsresultat (EBITDA) på USD 6,3 millioner i andre kvartal.

Selv om dette var en økning i inntekter på 14 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, var det en nedgang på 14 prosent sammenlignet med første kvartal.

Det kommer frem i selskapets rapport for andre kvartal 2016.

Seismikkflåten hadde en oppetid på 82 prosent i kvartalet, ned fra 90,3 prosent i første kvartal.

Ifølge selskapet gikk 74,9 prosent av kapasiteten i perioden på kontraktseismikk, opp fra 68,1 prosent for et år siden.

7 prosent var multiklientseismikk, noe som er det samme som i fjor.

Selskapet hadde 5,8 prosent teknisk nedetid i kvartalet, mot 1,9 prosent i andre kvartal 2015 og 6,8 prosent i første kvartal 2016.

Svak seismikketterspørsel

Ifølge selskapet fortsatte den globale seismikketterspørselen å være svak i andre kvartal.

– Oljeindustriens leteutgifter er ventet å forbli lave i overskuelig fremtiden, og dette vil trolig fortsette å ha en negativ innvirkning på seismisk aktivitet, skriver selskapet.

Gigante-prosjektet i Mexico, hvor seismikkselskapet har tre fartøy i arbeid, er ventet å bli ferdig i løpet av tredje kvartal 2016. Den resterende aktive flåten er for tiden sysselsatt i Nordvest-Europa.

Den nåværende usikkerheten i markedet gjør det vanskelig å forutsi nivået på kontraktsdekning som er mulig å få utenfor selskapets ordrereserver, ifølge Seabird.

Dermed vurderer selskapet tiltak for å videre redusere kostnader. Dette kan inkludere å legge fartøy i opplag og redusering av flåten.

 

Forrige artikkelStatoil og E.ON vil samarbeide om vindparker i Nordsjøen
Neste artikkelKjetil Green leder ny Tess-datter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR