Seadrill fortsetter bestillingsbonanzaen og bestiler to nye tenderrigger fra COSCO Nantong-verftet i Kina. Selskapet har også sikret kontrakter for de to riggene.

FLåTEKOMPIS: De to nye riggene kommer i
tillegg til de eksisterende tenderriggene
Seadrill har, blant annet «T12».
(Foto: SEADRILL)

De to nye enhetene, «T15» og «T16», skal leveres i første og tredje kvartal 2013. Begge riggene vil til sammen koste rundt 225 millioner dollar, eller 1,26 milliarder kroner.

– Enhetene vil være basert på lignende design og spesifikasjoner som de andre nye tenderriggene, men med bedre boremuligheter for å tilby en høyere boreeffektivitet, inkludert et nytt, lettvektssett med boreutstyr, skriver Seadrill i en pressemelding.

Begge riggene har kontrakt med Chevron Thailand på fem år hver. Kontraktsverdien er beregnet til rundt 420 millioner dollar, eller 2,35 milliarder kroner.

– Disse nybyggene er et viktig tillegg til vår eksisterende tenderriggflåte. De nye bestillingene øker både inntjeningene og synligheten, og øker attraktiviteten til flåten vår. Verdien på de nye kontraktene demonstrerer også konkurransedyktigheten for vårt nye tenderriggkonsept. «T15» og «T16» vil komme i tillegg til de fire tenderriggene som allerede jobber for Chevron, og styrker vårt forhold til en ledende, global kunde, sier Alf C Thorkildsen, administrerende direktør i Seadrill, i en pressemelding.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR