Seadrill henvendte seg allerede i 2005 til Pride om å kjøpe selskapet, men selskapet endte opp med å bli kjøpt av Ensco. Seadrill stilte for strenge krav til forhandlingene til at Pride var interessert.

SLåR SEG SAMMEN MED ENSCO: Pride
International. (Foto: PRIDE)

Nye dokumenter som er frigitt av det amerikanske finanstilsynet viser at Seadrill-eier John Fredriksen kom med et tilbud på 37 dollar per aksje i Pride allerede i november, og at Fredriksens høyre hånd Tor Olav Trøim har vært i forhandlinger med Pride siden 2005. Likevel har styret i Pride nå gått for et bud fra riggselskapet Ensco, og de to selskapene går nå sammen for å danne et nytt riggselskap.

Ifølge Dagens Næringsliv tok aldri Pride stilling til budet fra Seadrill, fordi det var uklart hvilken aksjekurs et oppgjør ville gjøres for, og fordi Seadrill krevde at Pride ikke skulle forhandle med noen andre samtidig.

Selskapet forhandlet med tre andre selskaper samtidig, og på nyttårsaften kom budet på 39 dollar aksjen fra Ensco. Det var to dollar høyere enn Seadrills bud på 37 dollar per aksje, og Pride-styret klarte senere å presse prisen opp til 41,6 dollar per aksje.

– Jeg vet ikke hvorfor Pride foretrakk forhandlinger med Ensco. Det må du spørre dem om. I alle slike prosesser må det to til for å få til en transaksjon, sier administrerende direktør Alf C Thorkildsen til Dagens Næringsliv.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR