Seadrill vil skille ut divisjonen for brønntjenester i eget selskap med navnet Seawell.

Det nye selskapet vil være et selvstendig, deleid datterselskap av Seadrill, hvor Seadrill vil være majoritetseier, melder Seadrill mandag.

Selskapet vil få navnet Seawell med hovedkontor i Stavanger.

Opprettelsen av det nye selskapet vil bidra til et sterkere, dedikert ledelsesfokus på selskapets kjernevirksomhet, større fokus på strategiske muligheter, større stabilitet og forutsigbarhet og enklere tilgang til kapitalmarkedene, heter det i meldingen.

Seawells kjernevirksomhet vil i hovedsak fortsatt være plattformboring, brønnintervensjon og ingeniørvirksomhet knyttet til oppdatering og videreutvikling av boremoduler.

Alf Ragnar Løvdal vil bli daglig leder i det nye selskapet, og konsernsjef Kjell Jacobsen i Seadrill Management AS vil sitte i det nye styret.

OTC-notering
Sedrill opplyser at første skritt i prosessen vil være å søke notering på OTC-listen, noe som ventes å finne sted i oktober 2007. Deretter er planen å søke om fullstendig børsnotering på Oslo Børs.

Brønntjenestedivisjonen i Seadrill teller i dag totalt ca. 1800 medarbeidere, fordelt på 1300 innen plattformboring, 200 innen kabeloperasjoner og 300 innen ingeniørvirksomheten.

Selskapet opererer på 48 forskjellige plattformer på norsk og britisk kontinentalsokkel og har kontorer i Stavanger, Bergen, Aberdeen, Newcastle, Esbjerg og Kristiansand.

Forrige artikkelFlytende gasskraftverk i sikte
Neste artikkelHydro får tilslag i Mexicogolfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR