Spesialistene på sikkerhets- og beredskapssoftware i One Voice har sikret seg en strategisk avtale med riggiganten Seadrill, som akter å ta det norske systemet i bruk på global basis.

STOR KUNDE: Seadrill har valgt beredskapssoftware fra
One Voice for bruk de neste tre årene (Foto: Seadrill)

One Voice spesialiserer seg innen dataløsninger og verktøy for planlegging og hendelseshåndtering, inkludert risiko- og sårbarhetsanalyser, beredskapsplanlegging, kvalitetssikring, trening, krisehåndtering og evaluering.

Selskapet har allerede solide og langsiktige avtaler på plass for leveranser og driftsstøtte av slike løsninger med en lang rekke beredskapsorganisasjoner, inkludert Acona, Operatørenes Forening for Beredskap (OFFB) og en rekke operatører på norsk sokkel.

Hovedproduktet er programvaren CIM, som er et verktøy for helhetlig krisehåndtering.

Selskapet har nå sikret seg kontrakt med John Fredriksens Seadrill, og markedsdirektør i One Voice, Harald Axelsen, sier avtalen er av stor strategisk betydning:

Markedsbefesting
– Seadrill er en av de største innenfor drilling, og en slik avtale med dem befester vår posisjon innen offshore drilling-markedet. De vil bruke systemet ved sine kontorer i Norge og utlandet, forklarer Axelsen til Oilinfo.

Seadrill selv sier den nye avtalen vil dekke deres krav til global kommunikasjon:

– Etter en grundig gjennomgang av egne behov og vurdering av alternative løsninger på markedet kom vi frem til at vi ønsket å gå videre med One Voice. Beredskapsløsningen CIM vil dekke Seadrills krav til effektiv global kommunikasjon under en gitt hendelse, samtidig som at fleksibiliteten i produktet ivaretar fremtidige behov for endring og tilpasning. Det skal tas i bruk ved alle våre kontorer globalt, samt være hovedkanal for kommunikasjon til og fra konsernsledelsen i Stavanger, sier Seadrills HMS-direktør, Tor-Inge Gran, til Oilinfo.

Løsningen fra One Voice skal erstatte systemene Seadrill har benyttet seg av fram til nå, og skal dekke selskapets behov for andrelinjeberedskap. Verdien skal være rundt halvannen million kroner over en treårsperiode, inkludert driftsstøtte.

– Avtalen med Seadrill er en ytterligere bekreftelse på at vi har lykkes med å utvikle en moderne beredskapsløsning som oppfyller de strenge kravene som stilles av globale offshoreselskaper. Valget Seadrill har gjort befester vår posisjonen som ledende leverandør av beredskapsløsninger til store krevende kunder, sier Kjetil Mollan, administrerende direktør i One Voice.

Utlandet neste
Axelsen sier veksten den siste tiden gjør en større satsing i utlandet frister:

– Vi har startet prosessen med å gå internasjonalt – først og fremst Aberdeen, deretter lengre ut. Det er en god start at det norske Utenriksdepartementet bruker våre løsning ved alle sine utenlandske stasjoner, sier Axelsen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR