Seawell har blitt tildelt en kontrakt med ConocoPhillips for boretjenester og vedlikehold på plattformer i Ekofiskområdet. Kontrakten er verdt over en milliard kroner.

I løpet av første halvår 2010 vil Seawell ta over ansvaret for plattformboring fra Ekofisk 2/4 K og 2/4 X, i tillegg til Eldfisk 2/7 A og 2/7 B. Odfjell har fram til nå hatt ansvaret for disse oppgavene.Kontrakten er på fem år, med opsjoner på ytterligere fem år.

– Vi er veldig glad for å bli valgt som leverandør av boretjenester til Ekofiskområdet. Sammen med kontrakten vi nylig ble tildelt for brønnintervensjon vil Seawell kunne tilby synergier gjennom kostnadsbesparelse og effektivitet til ConocoPhillips. Vi ser fram til å jobbe med ConocoPhillips i et tett langtids samarbeid, sier administrerende direktør Thorleif Egeli i Seawell i en pressemelding.

Han vil overfor Finansavisen ikke si nøyaktig hvor mye kontrakten er verdt, men sier at den er verdt noen hundre millioner i året, og at den totalt er verdt over en milliard.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR