Farstad Shipping har vunnet langtidskontrakter med tre fartøy utenfor Australia til en verdi av 1,7 milliarder kroner. Rederiet frykter tøffe tak til neste år og er fornøyd med avtalene.

Av Elisabeth Fiveland

Farstad Shipping har sikret seg befraktningsavtaler med Chevron i Australia for ankerhåndteringsfartøyene «Far Shogun» og «Far Saracen».

Kontraktsvarighetene på begge AHTS-fartøyene er på tre år, og skipene skal betjene den halvt nedsenkbare riggen «Atwood Osprey». Operatøren trenger fartøyene i forbindelse med leteboring utenfor nordvestkysten av Australia fra mars neste år.

– Utfordrende år
Chevron har også opsjon på ytterligere tre år på begge skipene. Fartøyene forlater dermed spotmarkedet i Nordsjøen i løpet av januar neste år.

– 2011 vil være et utfordrende år for forsyningsskips-industrien, og disse kontraktene er viktige for Farstad Shippings kontraktsdekning i 2011, skriver rederiet i en børsmelding.

Samtidig har ålesundrederiet sikret seg kontrakt med forsyningsfartøyet «Lady Melinda». Fartøyet skal gå på oppdrag for ConocoPhillips, også her dreier det seg om offshoreoperasjoner utenfor Australia, nærmere bestemt på Bay Undan.

– Sterkere i Australia
PSV-kontrakten har også en varighet på tre år, med opsjon for ytterligere to år. Ettersom avtalen erstatter en eksisterende, fortsetter skipet å gå for operatørselskapet.

– Disse nye kontraktene forsterker ytterligere Farstads omdømme som ledende leverandør av supplyskip i Australia, skriver Farstad i en pressemelding.

Samlet har de tre kontraktene en verdi på om lag 1,7 milliarder kroner.

Forrige artikkelUlstein bygger på egen regning
Neste artikkelTGS for første gang i Indonesia

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR