Bergen Group ASA selger sitt Halsnøy verft i Høylandsbygd.

Kjøper er Halsnøy Dokk AS, et selskap kontrollert av Cinus AS som blant annet er hovedaksjonær i Fjellstrand AS.

Ifølge Bergen Group er salgssummen i størrelsesorden NOK 30 millioner, og overtagelsen forventes gjennomført i løpet av 1. kvartal i år. Verftet som nå selges har lange tradisjoner som maritimt service- og reparasjonsverft. Det har tidligere vært en del av Bergen Groups tilleggskapasitet på bygging av mindre offshorefartøyer, men har de to siste årene fokusert på ombyggingsoppdrag og generell maritim service i Bergen Group Services-divisjonen.

– Bergen Group har over tid jobbet med å gjennomføre ulike strukturelle og organisatoriske grep for å styrke både kapasitetsutnyttelse og lønnsomhet knyttet til konsernets aktiviteter innenfor maritim og industriell service. Salget av Bergen Group Halsnøy gir oss mulighet til å konsolidere denne delen av konsernet i sterkere enheter som kan bidra til en ytterligere forbedring av konkurransekraften i dette markedet, sier divisjonsdirektør Sebjørn Madsen i Bergen Group Services i en melding.

Madsen sier videre at konsernets aktiviteter innen maritime og industriell service det siste året har gjennomgått en organisatorisk samordning i bergensområdet som allerede har gitt positive resultater. I tillegg gjøres det strategiske etableringer på Hanøytangen for ytterligere å styrke Bergen Group Services posisjon inn mot det offshore-relaterte markedet.

Bergen Group Halsnøy har i dag 25 ansatte. Ifølge Bergen Group vil disse få tilbud fra ny eier om å fortsette arbeidsforholdet sitt ved bedriften. Avtalen er
betinget av endelig styregodkjenning hos begge parter.

Forrige artikkelJa til Jorvik-jakt
Neste artikkelOD bekrefter tørr Skagen-brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR