Songa Offshore selger «Songa Mercur» og «Songa Venus,» og etablerer joint venture for internasjonale operasjoner.,Songa Offshore har i dag inngått en avtale med Opus Offshore Group for salg av «Songa Mercur» og «Songa Venus,» samt etablering av et strategisk joint venture boreledelseselskap, Songa-Opus JV. Opus Offshore vil overta 100 prosent av riggene, som vil bli operert av Songa-Opus JV.

Den forventede totale transaksjonsverdien til Songa er anslått til å være mellom USD 180 millioner (NOK 1,08 milliarder) og USD 235 millioner (NOK 1,41 milliarder). I tillegg vil Opus Offshore ha opsjon på å kjøpe Songa Offshores 50 prosent eierandel i joint venturet for USD 20 millioner (NOK 119,91 millioner).

– Jeg er veldig glad for å kunne meddele at vi har solgt våre to Sørøst-Asia-boreenheter, «Songa Mercur» og «Songa Venus,» og etablert et joint venture med Opus Offshore Group basert på vår Sørøst-Asia organisasjon, sier administrerende direktør Bjørnar Iversen i Songa Offshore.

– Dette er en viktig strategisk milepæl for Songa Offshore for å bli en fokusert harsh environment flyterigg-kontraktør, sier Iversen.

– Å kombinere ressursene i Songa Offshore og Opus Offshore i Asia, vil Songa-Opus JV gi en komplett pakke av tjenester i forhold til internasjonale boreoperasjoner, skriver selskapet i en melding.

Songa Offshores nåværende internasjonale operasjoner, primært knyttet til riggene i Sørøst-Asia, vil bli overført til Songa-Opus JV. I tillegg til Songa Mercur og Songa Venus, vil Songa-Opus JV operere ytterligere eiendeler inkludert Opus Offshores Tiger-serie med boreskip som er under bygging eller i ordre med planlagt levering mellom 2014 og 2017 .

Forrige artikkelNull hull for Aasta Hansteen
Neste artikkelSuperbillig supertelefon på vei

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR