Selskapene har inngått en samarbeidsavtale om utvikling av Hanøytangen verft, samt videreutvikling av felles forretningsmuligheter innen Oil & Gas/maritim sektor, med primært fokus på Nordsjøen og det internasjonale markedet.
Langset AS vil etablere Mekanisk verksted, samt flytting av deres engineering-avdeling og tilkomsteknikksenter til Hanøytangen.

Langset er leverandør av tjenester til både maritim og energisektor, mens Semco Maritime er en spesialist i storskala vedlikehold og ombygging av offshoreinstallasjoner. Begge parter vil sammen utvikle Hanøytangen verft.
Semco Maritime overtok Hanøytangen verft sommeren 2015.

Begge parter forventer at avtalen vil styrke og forbedre deres tilbud til kunder og forbedre konkurranseevnen for å vinne fremtidige kontrakter innen offshore plattformer samt andre maritime/marine prosjekter.

-Dette partnerskapet sikrer at Langset AS vil ha eget fabrikasjonsverksted strategisk plassert på Vestlandet. Vi forventer at partnerskapet med Semco Maritime vil tilføre Langset ny kunnskap og teknologi, samt tilgang til nye forretningsområder. Sammen vil vi styrke Hanøytangen verft sin posisjon som komplett leverandør av offshore og maritime tjenester, sier Jan Tore Langset – CEO Langset AS i en pressemelding fra selskapene.
-Langset og Semco Maritime er et samarbeid utover det vanlige hvor kjernekompetanse, erfaring og strategi går hånd i hånd. Dette medfører en styrking av Hanøytangen verft, så vel som Semco Maritime generelt. Avtalen vil gi begge parter en styrket markedsposisjon som vi forventer våre kunder vil finne mer attraktivt, sier Lars Skov – MD i Semco Maritime AS i pressmeldingen.

Arkivfoto brukt i saken: Harald Walderhaug

Forrige artikkelNorsk Sjømannsforbund: 24. konsesjonsrunde må ha krav om norsk lønnsnivå
Neste artikkelPtil på ONS 2016: Står sikkerheten ved et veiskille? – Petroleumstilsynet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR