I framtidige konsesjonsrunder vil det bli åpne høringsrunder både i forbindelse med nominasjonsprosessen og før nye blokker lyses ut på norsk sokkel.,NTB

Blant annet vil miljøorganisasjoner, forskningsmiljø og andre næringsorganisasjoner bli invitert til å komme med sine synspunkter.

– Jeg ønsker åpenhet og debatt rundt alle sider ved petroleumsvirksomheten. Derfor vil konsesjonsrundene på norsk sokkel fra nå av bli åpne og inkluderende der alle har muligheten til å bidra med sine synspunkter. Det vil i hver konsesjonsrunde bli gjennomført to åpne høringsrunder, sier olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) i en pressemelding.

Nominasjonsfristen for 20. konsesjonsrunde har gått ut, derfor vil det i denne runden bli lagt opp til en bred høringsrunde i forkant av utlysningen.

Miljøorganisasjonen Bellona roser ministeren for at hun nå åpner opp en prosess som tidligere har vært lukket. Men organisasjonen understreker at det er forskjell på å ha talerett og å faktisk bli hørt.

– Vi gir Haga ros for at hun åpner det som tidligere har vært en svært lukket prosess. Men vi er jo redd for at dette kun er et spill for galleriet, og vi vil følge nøye med at Haga faktisk gir oss god nok tid, og om hun tar innspillene som kommer til etterretning, sier fagmedarbeider Elisabeth Sæther i Bellona til NTB.

Forrige artikkelEnormt gassfelt funnet i Peru
Neste artikkelStanser gasskraftproduksjon på Kårstø

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR