Talisman skal siden april ha jobbet med å finne alternative løsninger for å hente opp oljen fra Yme-feltet.

– I april i år ble det satt i gang et arbeid med å få frem alternative måter å produsere Yme-oljen på. Arbeidet har pågått siden, og er fortsatt like aktuelt, sier informasjonssjef i Talisman, Andreas Middelthon, til Teknisk Ukeblad .

LES OGSå:

Måtte evakuere Yme (Petro.no)

Yme-prosjektet har ikke gått særlig på skinner for Talisman, etter en rekke problemer med plattformen. Problemene har vært såpass store at myndighetene har sett seg nødt til å be om en oppdatert plan for utvikling og drift (PUD) fra operatøren.

– Vi har sendt brev til Talisman der vi ønsker en oppdatert PUD. Dette går blant annet på kostnadsutviklingen og produksjonsstart. Det er ikke en ny PUD vi spør etter, men en oppdatert en, sa ekspedisjonssjef Lars-Erik Aamot til Petro Media News tidligere i år.

Ifølge Teknisk Ukeblad er det flere løsninger som nå ses på.

– Jeg kjenner ikke detaljene, men det er flere muligheter som ses på. Dette er arbeid som foregår i regi av Talisman og er godt støttet av Aker Solutions. Det dreier seg om konsepter som modnes frem til en viss grad, for å ikke legge for mye penger i det, sier Middelthon til TU.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR