Sevan Marine må hente inn minst 200 millioner dollar, og planen for restrukturering må være klar innen slutten av august. Ikke alle er tilfreds med planen som er forespeilet til nå.

Etter at planen er lagt frem må den godkjennes av kreditorer og aksjonærer. Ifølge DN.no er arbeidet med byggingen av den fjerde og femte FPSOen på Coscos Nantong-verft stoppet og gått over til vedlikeholdsarbeid på grunn av den finansielle situasjonen.

De 200 millionene som skal hentes inn vil mest sannsynlig være i form av nye aksjer.

Oppfordrer til blokade

Den foreslåtte restruktureringsplanen blir imidlertid ikke like godt tatt imot av de sikrede obligasjonseierne. Morten Astrup i det Londonbaserte hedgefondet Storm Capital sier til Finansavisen at planen for det konkurstruede selskapet går i favør av aksjonærer og de usikrede obligasjonseierne, og på bekostning av eierne av obligasjoner som har sikkerhet i Sevans eiendeler.

– De sikrede obligasjonseierne bør blokkere ethvert forsøk på restrukturering, sier investeringsdirektør Morten Astrup i Storm Capital Management

Hedgefondet forvalter ifølge DN.no en drøy milliard kroner, og sitter investert i det 200 millioner dollar store lånet som er sikret i den flytende produksjonsenheten (FPSO) «Sevan Hummingbird».

– Obligasjonseierne bør ikke lene seg tilbake og la aksjonærene ta verdiene. Jeg liker ikke å bli ranet, sier Astrup.

Han sår også tvil om dialogen mellom Sevan og obligasjonseierne er like «konstruktiv» som selskapet vil ha det til, og frykter at de sikrede obligasjonseierne vil la seg overtale av ivrige rådgivere.

– Rådgiverne har et incentiv for å få på plass en helhetlig løsning: Det er det som utløser suksesshonoraret, sier forvalteren.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR