US Interior Department og BOEM (Bureau of Ocean Energy Management) har gitt Shell tillatelse til leteboring i Chukchi-sjøen på nordkysten av Alaska med Transocean -semien ”Polar Pioneer” og Noble Drilling -boreskipet ”Noble Discoverer.”

Riggene rapporteres å være underveis, og forventes å starte boringen av de to første letebrønnene i området i løpet av de neste to ukene. Men; de får ikke lov gå inn i oljeførende lag før man har en capping stack, en ”nødplugg for brønner,” på plass, og klar for mobilisering på 24 timer.

Det kommer ikke til å skje før isbryteren Shell har leid inn for transportjobben er klar. Skipet er for øvrig en gammel kjenning på norsk sokkel; ”Fennica,” og er for øyeblikket på verft i Portland, Oregon, hvor hun får reparert skroget etter en grunnstøting.

I avvente av capping stacken skal Shell starte boringen av de to første av selskapets seks brønners leteprogram det såkalte Burger –prospekt, brønnene A, F, J, R, S og V. Disse ligger på omkring 50 meters vanndyp rundt 110 kilometer nordvest for Wainswright, Alaska, i blokkene 6714, 6762, 6764, 6812, 6912, 6915 (Chukchi Sea Lease Sale 193).

Begge boreriggene vil være aktive, og samtidig være backup for hverandre om det skulle bli behov for å bore en avlastingsbrønn. Det er forventet at ”Fennica” vil være på plass i Burger-området før de to riggene har nådd oljeførende lag i sine respektive brønner.

 

Forrige artikkelPsykiater advarer om rusede arbeidere i Nordsjøen
Neste artikkelWeatherford kutter flere

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR