Enhanced Drilling skal gjennomføre FEED-studie for Shell.,Den norske leverandøren av offshoreteknologi, Enhanced Drilling (tidligere AGR Enhanced Drilling), gjennomfører en FEED (Front End Engineering Design)-studie for Shell. Det skriver selskapet i en melding.

Operatøren ønsker å undersøke bruken av Enhanced Drillings EC-Drill MPD-system, eller gjennomført trykkbalansert boring, på en rekke boreskip under bygging.

FEED-studien, som startet i begynnelsen av september, tar for seg integrasjon av rigg og stigerør på en nybygd rigg.

Arbeidsomfang for studien, som går over fire måneder, inkluderer teknologi og operative vurderinger av EC-Drill og evalueringer for brønnprosjekter. Prosjektet ledes fra Enhanced Drillings hovedkontor i Houston, Texas.

EC-Drill er for bruk på flytende rigger og løser en ofte forekommende utfordring i dypvannsbrønner: Boring innenfor et trangt trykkvindu. Systemet gjør det mulig å håndtere trykket i bunnen av brønnhullet (BHP) via heving/senking av boreslam i stigerøret. Ved å endre væskenivået i stigerøret med EC-Drill kan føreren opprettholde BHP i det smale vinduet mellom pore og bruddtrykk som kreves i disse scenariene.

EC-Drill var gjenstand for et pilotprosjekt på Troll-feltet med Statoil i mars/april. Statoil skal innføre MPD-teknologi på et brønnprosjekt i Mexicogulfen.

AGR spin-off
Enhanced Drilling, som har hovedkontor i Straume utenfor Bergen, skiftet navn fra AGR Enhanced Drilling i april i år. Endringen kom som følge av den juridiske utfisjoneringen fra AGR Group i 2013. I tillegg til EC-Drill er Enhanced Drilling kjent for sitt RMR Riserless Mud Recovery-system, MPC Managed Pressure Cementing-system og CTS Cuttings Transportation-system. RMR og CTS er plassert på mer enn 600 brønner, og RMR feiret nylig ti år med utplasseringer over hele verden.

Forrige artikkelNye standarder for arktiske operasjoner
Neste artikkelRigg fra Iran til bunns i Gulfen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR