Royal Dutch Shell har offentliggjort planer om å bygge et flytende anlegg for LNG-produksjon.

Selskapet sendte torsdag ut en invitasjon til å komme med anbud på såkalt front-end engineering and design til prosjektet, samt ingeniørtjenester, fremskaffing og bygging av prosjektet.

– Shell har investert i utvikling av flytende LNG-teknologi i 10 år, og de siste månedene har vi begynt å se veldig nøye på en del potensielle utviklingsprosjekter, spesielt i den asiatiske delen av Stillehavet, skriver selskapet i en melding ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Ifølge nyhetsbyrået har allerede tre ulike grupperinger meldt sin interesse for prosjektet. Man regner med at budrunden vil komme mot utgangen av året, og at kontrakten avgjøres neste år.

Shells executive vice-presiden for Gas & Power i Asia, John Chadwick, tror et flytende LNG-anlegg vil gjøre at oljeselskapene kan se på funn som tidligere har blitt klassifisert som ikke drivverdig med nye øyne.

– Det at man slipper rørledninger og anlegg på land betyr at flytende LNG-prosjekter vil ha en betydelig mindre påvirkning på miljøet, sier han.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR