EMGS og Shell har slått seg sammen om å utvikle neste generasjons utstyr for innsamling av elektromagnetiske data i 3D.

SKAL FORSKE SAMMEN: Shell og EMGS.
(Foto: SHELL)

Ifølge en børsmelding vil de to selskapene i løpet av de neste seks månedene gjennomføre en mulighetsstudie som inkluderer laboratorietester, designløsninger, spesifikasjoner og en prosjektplan for utviklingen av neste generasjons kilde, mottaker og posisjoneringssystemer.

– Kundedrevet produktutvikling er i kjernen av vår teknologistrategi. Som en klar markeds- og teknologileder har vi forpliktet oss til å lede an mot morgendagens EM-system. Vi er veldig glad for å samarbeide med Shell, en av de mest erfarne brukerne av EM-teknologi, sier Roar Bekker, administrerende direktør i EMGS, i børsmeldingen.

Shell var blant de første selskapene til å se potensialet med å integrere EM-data med seismisk informasjon og andre typer data, og selskapet har vært oppdragsgiver for rundt 100 EM-innsamlinger de siste åtte årene.

– Vi er veldig glad for å jobbe sammen med EMGS for å ta CSEM, en allerede betydningsfull leteteknologi for Shell, til neste nivå. Vi tror at nestegenerasjons system vil minst doble antallet hydrokarbonprospekter vi kan evaluere med EM, sier Mark Rosenquist, teamleder for EM hos Shell Exploration and Production Exploration Research.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR