Norske Shell avslutter sine omfattende seismiske undersøkelser i Norskehavet i begynnelsen av september.

Norske Shells pågående seismiske undersøkelser i Norskehavet er selskapets største enkeltstående undersøkelse noensinne på norsk sokkel.

Det framgår av en melding fra Norske Shell.

Innsamlingen foretas fra det seismiske fartøyet
«Ramform Challenger» i et område langt ute i
Norskehavet. Foto: PGS

Innsamlingen av 3D-seismikk strekker seg over de fire Shell-opererte blokkene 6603/5, 6, 7 og 8 i et 1364 kvadratkilometer stort område i nordlig del av Norskehavet på 1400 meters havdyp, opplyser Per Søiland, Geophysical Operation Supervisor i Shell Europe.

Undersøkelsen som begynte i midten av juli antas ifølge Søiland å være avsluttet i begynnelsen av september.

Spent
Det knytter seg stor spenning til resultatene fra seismikkinnsamlingen. Både Norsk Hydro (Stetind-funnet) og Statoil (Luva-funnet) har tidligere påvist gass i denne delen av Norskehavet (Vøringbassenget).

Norske Shell er forpliktet til å bore en brønn i det aktuelle området etter at evalueringsarbeidet er fullført. Boringen skal etter planen gjennomføres i 2009 ved bruk av boreriggen «Leiv Eriksson.»

– For Shell er norsk sokkel et satsingsområde i Europa, hvor selskapet har fokus på Norskehavet. Denne satsingen har som mål å jakte etter funn med volumer som kan gi grunnlag for nye selvstendige utbygginger,» sier Kari Berge som er gruppeleder for lisensteamet i Norskehavet.

Berge tror resultatene av leteboringene i 2008 vil bidra med viktig informasjon for evalueringen av den 20. konsesjonsrunden, hvor det er forventet nominering høsten 2007 og tildelinger i 2009.

Forrige artikkelMangel på ingeniører bremser miljøsatsing
Neste artikkelErna slaktes for angrepet på Jens

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR