Shell har i dag satt i gang ytterligere produksjon fra sitt egenopererte Athabasca Oil Sands Porsject (AOSP). Nå kommer det snart en kvart million fat om dagen fra Shells oljesandsatsing.

OLJESAND: Shell og Statoil er noen av aktørene
som driver med oljesandutvinning i Canada.
Foto: STATOILHYDRO

Den nye produksjonen kommer fra Jackpine Mine, og kommer i tillegg til produksjonen fra Muskeg River Mine hvor kapasiteten er på 155.000 fat olje om dagen. I løpet av 2011 skal kapasiteten på totalt 255.000 fat om dagen nås, og oljesandutvinningen i Canada skal ifølge Shell øke selskapets utvinning med 11 prosent frem mot 2012.

Les også: Tredobbelt utslipp – selv med 40 % reduksjon

Viktig energikilde
– Canadas oljesand er en viktig kilde for energi i en verden som stadig får større behov for energi. Shell har forpliktet seg til å utvikle disse ressursene ansvarlig, og med det mål for øye å redusere konsekvensene av oljesandoperasjonene, sier Shell Upstream Americas Director, Marvin Odum.

AOSP er operert av Shell som har 60 prosent av andelene. Chevron Canada og Marathon Oil har 20 prosent hver.

Statoil er også i ferd med å starte opp oljesandproduksjon for fullt i Canada, og i løpet av første fase skal produksjonen komme opp i 10.000 fat om dagen. Selv med full utvinning vil Statoils produksjon havne på 15. eller 16. plass over selskaper som utvinner oljesand i Canada.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR