Det brasilianske petroleumsbyrået (ANP) har godkjent Shells utbyggingsplaner i Santosbassenget, blokk BS-4. Blokken inneholder store mengder tungolje i ultra dypt vann.

Det foreligger også store produksjonsutfordringer i området, skriver Upstreamonline. Shell erklærte Atlanta- og Olivia-feltene, deler av blokk BS-4, som kommersielt utvinnbare i desember 2006. Selskapet fikk 180 dager på seg til å presentere en utbyggingsplan.

I utgangspunktet ønsket selskapet en såkalt tension-leg platform (TLP) løsning for å utvikle de to feltene, og produksjonskapasiteten skulle være på 100.000 fat per dag. Men det er fortsatt ikke tatt en endelig beslutning på konseptet, sier en sikker kilde til Upstream.

Kilden informerer at Shell fortsatt kan endre utbyggingsplanene for BS-4 på grunn av markedsituasjonen. Selv om utbyggingsplanen består av en TLP samt et flytende lagrings- og lasteskip, kan konseptet muligens endres til et floating, production, storage and offloading (FPSO) fartøy, skriver Upstream.

Reservoarene i feltene er estimert å inneholde mer enn 1, 6 milliarder fat olje.

Shell er operatør for blokken med 40 prosent andel. Brasilianske Petrobras og amerikanske Chevron har henholdsvis 40 prosent og 20 prosent hver.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR