Den russiske gassgiganten Gazprom vil på en pressekonferanse i Moskva idag presentere en «short-list» over utenlandske selskaper som fortsatt er med i kampen om andeler på det gigantiske Shtokman-feltet i Barentshavet. I følge NRK hevder Statoil-kilder at både Hydro og Statoil er blant de fem på listen.

Shtokman-feltet er regnet som verdens største påviste offshore gassfelt.

Gazprom har annonsert utlysing av en «short-list» over utenlandske selskaper som fortsatt skal være i kampen om andeler. De aller fleste tipper på at det skal stå fem selskaper på denne listen.

Statoil og Norsk Hydro kjemper om å få andeler i utbyggingen som vil kreve investeringer på 22 milliarder dollar.

Utover de 51 prosent av Shtokman som Gazprom selv vil beholde, skal resten selges til utenlandske selskaper. Statoil ønsker 25 prosent, mens Hydro har bedt om 20 prosent.

I følge NRK hevder Statoil-kilder at begge de to norske selskapene fortsatt ville være inne på listen etter dagens pressekonferanse.

I tillegg til Statoil og Hydro er seks andre utenlandske selskaper med i kampen om Shtokman -tildelinger: De tre amerikanske selskapene Chevron Corp, ConocoPhillips og Exxon Mobil, japanske Mitsu & Co, britisk-nederlandske Royal Dutch Shell PLC og fransk-belgiske Total.

I PETROmagasinets artikkelserie om Barentshavet finnes en illustrasjon av Hydros konseptforslag for Shtokman-feltet (rask opplastning).

Forrige artikkelBijobbing er blitt ny trend
Neste artikkelSjøkontakt i Ormen Lange prosjektet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR