Siemens har tidligere annonsert at selskapet kutter rundt 2500 stillinger med hovedtyngden i Tyskland. Det er nå klart at selskapet med bakgrunn i nedn lave aktiviteten innen olje og gass over hele verden også kutter i antall ansatte i Norge. Til E24 sier Informasjonssjef Lars-Einar Petterson i Siemens Norge at opp mot 118 stillinger fordelt på Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim kuttes i Norge.

Kuttene foretas innen avdelingen Process Industries and Drives og jelder alle typer funksjoner. Selskapet har før nedbemenningen 688 ansatte i Norge.

Til E24 sier Petterson at bakgrunnen for nedbemanningen er at denne avdelingen i Siemens er rammet av nedgangen i oljepris og råvaremarkedene. Økt aktivitet fra blant annet vindkraftutbygginger klarer ikke å veie opp for nedgangen innen olje- og gassnæringen.

Informasjonsmøter i mai

Siemens vil i løpet av mai ha allmøter med alle ansatte der det kartlegges kompetanse og ønsker, samt at det vurderes muligheter for omplassering der det er mulig.

Samtidig med nedbemanninger innen olje- og gass ahr Siemens tidligere annonsert store plener for nyansettelser innen fornybar energi og mobilitet med så mye som 25 000 nyansettelser i året i årene fremover.

 

 

Forrige artikkelAmerikanske lagertall stiger igjen
Neste artikkelDeepOcean med kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR