Siemens skal oppgradere kontroll- og sikkerhetssystemer til Statoils Njord Future. Leveransen bidrar til å sikre arbeidsplasser i Norge i et ellers svært utfordrende marked, ifølge selskapet.

I forbindelse med at Statoil skal oppgradere Njord A-plattformen er Siemens tildelt kontrakten for å levere kontroll- og sikkerhetssystemer. Leveransen omfatter oppgradering av eksisterende kontroll og sikkerhetssystemer på Njord A.

– Siemens er en ledende teknologileverandør med kompetanse til å oppgradere og dermed forlenge levetiden på eldre installasjoner, sier salgsansvarlig i Siemens, Bård Berle.

Fornuftig timing

Siemens har erfaring med oppgraderinger av gamle systemer, og har blant annet oppgradert kontroll- og sikkerhetssystemer til Oseberg Feltsenter under produksjon. Nå ser selskapet at tiden er moden for flere oppgraderinger på norsk sokkel.

– Det er mange plattformer i Nordsjøen som trenger oppgraderinger. Nå som oljeprisen er lav er det derfor fornuftig å ruste dem til en mer effektiv drift, sier Berle.

Sikrer arbeidsplasser

Kontrakten gjennomføres primært fra Siemens’ kontor i Bergen, men vil også engasjere ressurser i Oslo, Trondheim og Stavanger. Totalt er 25 til 30 ingeniører engasjert med oppdraget.

– Dette er en svært viktig kontrakt for Siemens og vi ser frem til samarbeidet med Statoil, uttaler prosjektleder Rune Sætre.

I første omgang er det gjort et avrop på 63 millioner norske kroner. Den totale rammekontrakten for Njord A EPC SAS er på ca NOK 150 millioner kroner.

Forrige artikkelFortsatt nedgang for norsk industri
Neste artikkelCCB Ågotnes og Risavika Havn etablerer felles terminalselskap

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR