ADUS DeepOcean, et heileid datterselskap av DeepOcean Group Holding BV (DeepOcean), melder i dag om gjennomføring av banebrytende 3D laser survey offshore Ghana.

Suksessen med disse nye survey-operasjonene har gitt en treårs-kontrakt for DeepOcean Ghana Ltd.

Det fremgår av en pressemelding.

ADUS DeepOcean og DeepOcean Ghana LTD har nylig gjennomført et innovativt dypvanns subsea 3D laser survey på kysten av Vest-Africa for Tullow Oil.

-Dette er det første store kommersielle survey med denne metodikken, og markerer begynnelsen på en ny æra av høyoppløselig, kosteffektiv datainnsamling subsea, heter det.

Survey-operasjonene omfattet 12 drillingsentre og totalt 27 metrologier mellom 800 og 1800 meters vanndyp. Prosjektet setter nye standarder for høyoppløselig 3D survey, samtidig som det verifiserer nye og raske løsninger for kontaktløse alternativ til konvensjonell survey metrologi.

Den dynamiske laser survey løsningen, fra en ROV i bevegelse, består av en dypvanns-ratet 2G Robotics ULS 500 Pro Laser og Sonardyne’s SPRINT INS system. Prestasjonene til systemet overgikk forventningene og viste nøyaktigheter ned mot 1 cm i dynamisk operasjon.

Nøyaktige 3D punktskyer produsert ifra surveyet sammen med innovative modelleringsteknikker utviklet av selskapet selv, gir DeepOcean ingeniørene verdifull kvantitativ og situasjonsinformasjon for IMR operasjoner og til å gjøre metrologi som bidrar til økt effektivitet for kundene.

Forrige artikkelGoliat er tilbake i produksjon
Neste artikkelDette ligger an til å bli Lundins tre neste utbygginger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR