Statoil Technology Invest (STI) og Aarbakke Innovation inn i TechInvent AS.,De to bedriftene har kjøpt til sammen 35 prosent av aksjene i stavangerbaserte TechInvent, selskapet bak den patenterte FluidCon-ventilen, en integrert kjemikalieinjeksjonsløsning for fluidkontroll og måling. Ventilen muliggjør sanntidsovervåkning og –kontroll, og teknologien har blitt tatt fram til kommersielt produkt gjennom Statoils LOOP-program, med delfinansiering fra Innovasjon Norge.

– Jeg har jobbet lenge med denne teknologien som er egenutviklet helt fra bunn. Det å få STI og Aarbakke Innovation med på laget nå er svært attraktivt og en bekreftelse på ventilens potensial. Statoil vil bidra med verdifull ekspertise og innsikt i brukerbehov, mens Aarbakke Innovations tekniske og kommersielle kompetanse vil bidra til kommersialiseringen av en robust og pålitelig ventil, sier gründer og CEO i TechInvent, Alf Egil Stensen i en melding.

– Overgangen fra teknologiutvikling til kommersialisering er en kritisk fase for alle oppstartsselskap. Som eier i TechInvent vil vi bidra i denne fasen og legge grunnlaget for langsiktig suksess ved å jobbe for å få realisert teknologiens potensial i markedet og bidra til driftsforbedringer i Statoils organisasjon, sier Richard Erskine, leder av STI.

Bedriften startet opp i Iparks inkubator på Ullandhaug våren 2008, med gründeren og Ipark AS som aksjonærer.

Forrige artikkelNy sjef i TESS Rogaland
Neste artikkelIvar Aasen-kontrakt til Beerenberg-datter

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR