Statoil har signert en NOK 39 millioners -kontrakt for femte leveranse av standardiserte umbilical-kabler utviklet av Nexans.

Statoils olje- og gassfelt Visund skal bruke den standardiserte fast-track-designen for umbilicals som er utviklet av Nexans. Feltet i Tampen-området i den norske delen av Nordsjøen vil være det femte prosjektet som bruker slike standard umbilicals, melder Nexans.

– Vi hos Nexans gleder oss til å samarbeide med Statoil om det femte prosjektet av denne typen. De standardiserte umbilicalene oppfyller Statoils administrative og tekniske krav og gjør oss i stand til å levere en konsekvent og kostnadseffektiv tjeneste, sier Liv Molvik Lundegaard, Nexans’ Project Portfolio Manager.

– Vi er glade for å samarbeide med Statoil igjen. Med denne kontrakten fortsetter det lange og produktive samarbeidet vårt i Norskehavet og over hele verden. Nexans’ teknologi vil bidra til å forlenge levetiden til Statoils olje- og gassfelter, tilføyer sier Krister Granlie, Executive Vice President Hybrid Underwater Cables.

Kablene vil bli produsert på Nexans’ anlegg i Rognan og Halden. Leveringsstart for kabler og tilhørende utstyr vil være i andre kvartal av 2015.

Standardiserte umbilicals består av standardiserte elementer i form av kabler for strøm og fiberoptikk samt rør for hydraulikk og kjemiske stoffer. De tekniske og administrative prosedyrene er standardisert for å spare tid, kostnader og materialer i løpet av prosjektet.

Nexans vil levere 830 meter med dynamiske umbilicals, som består av 12 16 mm2 firerkabler. I tillegg vil Nexans levere pull-in- og hang-off-utstyr og undervanns terminerings hode (UTA).

I november 2012 ble Nexans tildelt en kontrakt fra Statoil om å levere statiske og dynamiske umbilicals til tre utviklingsprosjekter på norsk sokkel: Oseberg Delta-feltet (Nordsjøen), Snøhvit-gassfeltet (Barentshavet) og Smørbukk Sør (Norskehavet). Høsten 2013 ble kontrakten utvidet til å omfatte levering av umbilicals for Gullfaks Rimfaksdalen-gassfeltet. Til sammen vil Nexans levere mer enn 50 kilometer med statiske og dynamiske umbilicals.

 

Forrige artikkel– Bransjen er allerede omfattet av EUs klimamål
Neste artikkelEn plass i solen…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR