Rolls-Royce-leveranser for 110 millioner., Rolls-Royce har signert en kontrakt med det spanske verftet Gondan om bygging av et nytt plattform-forsyningsfartøy til det norske rederiet Simon Møkster Shipping. Verftet har allerede et tilsvarende fartøy for samme rederi under bygging, med forventet levering i august.

Det nye fartøyet av typen UT 776 WP vil ha leveranser fra Rolls-Royce til en samlet verdi på 110 millioner kroner. Det inkluderer design samt en omfattende pakke med integrert utstyr.

«Wave piercing”-designet fra Rolls-Royce gjør det mulig å skjære gjennom bølgene i tøffe værforhold, noe som bidrar til mer konstant fart, redusert drivstofforbruk og økt sikkerhet. Fartøyet er spesialdesignet for oppdrag i Nordområdene, med oljevernklasse NOFO 2009 brannslukningsutstyr (FiFi II). Det vil også bli utstyrt med Rolls-Royce Unified Bridge, som vil gjøre skipsbroen til den mest moderne som finnes i dag, skriver Rolls-Royce i en melding.

– Det er veldig hyggelig at Simon M økster Shipping og Gondan velger oss igjen. Vi jobber godt sammen med det første fartøyet som nærmer seg levering, og ser frem til å fortsette samarbeidet. Det er også oppmuntrende og se hvor raskt vårt wave piercing design blir akseptert i markedet som en effektig løsning for eierne, sier salgsanvarlig Hans Robert Almestad hos Rolls-Royce.

Det nye fartøyet skal være klart til levering i 2016. Det blir 92 meter langt, 20 meter bredt, og har et dekksareal på over 1000 kvadratmeter.

Forrige artikkelEnighet i frontfaget
Neste artikkelNytt Nokia-flaggskip avduket

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR