Torsdag sist uke ble nok en milepæl nådd i Nyhamna landanlegg . Da gikk siste salve som fylte den ene av to sjøvannsgroper med friskt sjøvann.

Etter å ha arbeidet under jorden i over ett år, kunne en gjeng stolte tunnelarbeidere fra Skanska få med seg siste salve fra anleggskaia, før de reiste videre for å feire begivenheten sammen med resten av kollegene, melder Hydros nyheter på nett.

Foto: Hydro

Dette markerte slutten på byggingen av en tunnel som er nesten en kilometer lang.

En sprengning under vann fylte tunnelen under Nyhamna med vann, og i toppen av sjakten gikk det ikke upåaktet hen at det var stor aktivitet 60 meter nedenfor (bilde).

De mest action-glade hadde nok håpet på en større geysir inne på anlegget også, men alt gikk som det skulle gå: En liten beskjeden sprut var det som kom til syne i en av sjaktene, ellers gikk det hele nærmest upåaktet hen.

Landanlegget på Nyhamna har to sjøvannsgroper, og denne sprengningen åpnet uttakstunnelen hvor sjøvann som er brukt til varmeveksling på anlegget slippes ut igjen.

Mot slutten av oktober skal siste salve på inntakstunnelen sprenges. Dette vannet hentes på 80 meters dyp, og skal brukes til brannvann og kjølevann.

Kilde: hydro.com

Hydros overordnede fremdriftspan for Ormen Lange:

Ill: Hydro