På grunn av Sjtokman-prosjektet har russiske myndigheter nå åpnet landsbyen Teriberka øst for Murmansk for sivil ferdsel.

Av: Torstein Schjølberg

Kilder i tidligere KGB, Federal Security Service (FSB) bekrefter tirsdag til Petro.no at landsbyen nå er åpnet for sivil trafikk. Fram til nå har Teriberka ligget i et militært område.

Gass og kondensat fra Sjtokman-feltet skal sendes til et svært behandlingsanlegg som skal bygges nær landsbyen.
Der skal gass og væske prosesseres til rørgass, LNG og kondensat.

Det skal bygges et digert prosessanlegg, lagertanker, kaier, all slags infrastruktur, samt et 350 megawatt kraftverk. Samtidig skal det legges tilrette for de neste fasene av prosjektet.

For den norske leverandørindustrien betyr åpningen av området at man kan få tatt det i øyesyn, med tanke på senere leveranser til Sjtokman-prosjktet. Den eneste muligheten å komme seg dit er med helikopter, ifølge Petromagasinet. Russiske myndigheter anbefaler at pass medbringes når man vil inn i området.

Teriberka er i dag en liten landsby med cirka 500 innbyggere midt i villmarken. Innerst i en liten fjordarm skal selve gassbehandlingsanlegget bygges. Landskapet preges av fjellknauser, små vann og en elv som renner gjennom området. Her finnes det i dag verken veier eller kai.

Forrige artikkelMomek Engineering ser dagens lys
Neste artikkelMarkedet vokser raskest i Brasil

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR