Statoil har tildelt Reinertsen jobben med å bygge om raffineriet på Mongstad til å produsere lavsvovel autodiesel, samt øke kapasiteten med 12 prosent. Kontrakten vil holde 100 – 140 fagarbeidere i jobb de neste to årene, og har en verdi på ca 150 millioner.

– Dette er en viktig kontrakt for oss som vi vant på målstreken i sterk konkurranse. Å få en slik kontrakt i den situasjonen bransjen er nå, er svært gledelig. Vi har jobbet lenge for å sikre dette oppdraget, sier direktør for forretningsutvikling i Reinertsen olje og gass, Geir Suul, på selskapets hjemmesider.

FEED-studien, detaljstudien og innkjøp er gjennomført av Gøteborgkontoret, og med denne kontrakten på plass er Mongstad Revamp Unit 800 -prosjektet et fullstendig in-house EPCI-prosjekt for trondheimsbedriften.

Prosjektet er et såkalt Revamp-prosjekt og Statoil ønsker å øke produksjonen fra 94 tonn i timen, til 105 tonn i timen. Videre skal svovelinnholdet ned til 0,01 promille, eller 10 ppmwt som er Euro5 EU-kravet til autodiesel.

Prosjektet skal øke reaktorens størrelse ved å øke katalysatorvolumene, øke varmeintegrasjonen og dieseltanken for blanding og lagring. Rundt 80 av Reinertsens fagarbeidere ved verftet i Orkanger bygger også en helt ny høytrykkseksjon med to reaktorer, ti varmevekslere og en varmeseparator,  i tillegg til en mindre varmeveksler for å bedre varmeintegrasjonen med en annen enhet (Unit 600), og ytterligere to vekslere skiftes grunnet trykkfall. Totalt skiftes 3 reaktorer og 14 varmevekslere.

Mye av byggeaktiviteten vil foregå under normal drift, men nedstengning av anlegget er planlagt i to trinn: Først en kort stopp i september, før en større operasjon er planlagt i løpet av høsten 2016. Da vil mye arbeid gjennomføres av 60 av Reinertsens fagarbeidere over to uker.

Forrige artikkelStatoil leverer et bedre resultat enn ventet
Neste artikkelDolphin i gang med å skyte offshore Mexico

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR