Algeriske myndigheter bygger flystripe ved In Amenas-anlegget for å øke sikkerheten.,Det melder NTB. Algeriske myndigheter legger seg i selen for å få Statoil, BP og Sonatrach til å gjenoppta aktiviteten ved In Amenas-anlegget etter terrorangrepet i fjor.

Etter angrepet mot gassanlegget 16. januar i fjor har selskapene krevd en rekke tiltak for å få sikkerheten på plass. 
Anlegget ved In Amenas er i drift, men foreløpig er ingen av de utenlandske arbeiderne tilbake. Ifølge Stavanger Aftenblad bygger myndighetene nå en flystripe ved anlegget for å øke sikkerheten.
Hensikten er at arbeiderne, med base i Hassi Messaoud, skal pendle direkte til anlegget i In Amenas. Den nåværende flystripen ligger en times kjøring fra anlegget.

I tillegg er det militære vaktholdet kraftig forsterket, og algeriske myndigheter vil kjøpe et stort antall droner, ubemannede fly, som skal overvåke de enorme, øde ørkenområdene. Tiltakene skal være blant forutsetningene for at partnerne ved gassanlegget vender tilbake.

– Angrepet mot In Amenas har forandret både måten vi tenker og jobber med sikkerhet på. Det gjelder ikke bare Statoil, men hele industrien. Vi er mest opptatt av å sørge for at de klare anbefalingene som kom i granskingsrapporten i september blir implementert i organisasjonen, sier pressetalsperson Knut Rostad i Statoil til NTB.

Forrige artikkelSlik skal Maria bygges ut
Neste artikkelParat leverer kjeleanlegg til Polen-verft

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR