Dockwise leverer to jackups.,Dockwise, som er et datterselskap av Boskalis, annonserer nå at de har landet kontrakter for tilsammen 65 millioner dollar (ca 407,9 millioner kroner), der den største avtalen er gjort med Statoil.

Denne kontrakten innebærer at Dockwise skal frakte to av Statoils kommende Cat J-rigger fra Samsung-verftet i Sør-Korea til Norge. De to riggene skal etter planen være ferdigstilt og klar for frakt til Norge en gang mellom andre halvdel av 2016 og 2017. Skipene som skal utføre oppdraget er «Blue Marlin», samt «White Marlin», som fremdeles er under bygging.

Oseberg og Gullfaks

De nye riggene er laget for å utføre operasjoner i vanndybder på fra 70 til 150 meter, og kan bore brønner med en dybde på opp til 10000 meter. De er skreddersydd for arbeid i utfordrende områder, og skal på plass på henholdsvis Oseberg- og Gullfaks-feltet.

− Dette er en viktig milepæl både for Oseberg og Gullfaks. Tildelingen vil sikre nødvendig riggkapasitet til begge lisensene til svært konkurransedyktige priser. Reduserte borekostnader er viktig for å øke utvinningen og opprettholde produksjon på Oseberg og Gullfaks i flere tiår, sa Øystein Håland, områdedirektør for Drift vest i Statoil i forbindelse med bestillingen av riggene.

Forrige artikkelNovenco fikk Ivar Aasen-kontrakt
Neste artikkelOFHB overtar NUI

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR