Utstyrsleverandøren TOOLS øker aktiviteten for næringslivet i Hammerfest gjennom sin nye avtale med Eni Norge.

TOOLS skal levere verktøy, rør og koblinger, transmisjoner, renholdsprodukter og annet forbruksmateriell til Goliat-prosjektet. Goliat-feltet, der Eni Norge er operatør, ligger om lag 50 kilometer sørøst for Snøhvitfeltet i Barentshavet utenfor Hammerfest.

– Dette er en viktig avtale for TOOLS i Finnmark generelt og spesielt for vår avdeling i Hammerfest. Eni-avtalen gir oss forutsigbarhet i et kundesegment som for tiden er tøft, og vil medføre betydelig økt aktivitet for oss i Hammerfest, sier distriktssjef for TOOLS i Nord-Norge, Johnny Berg.

Les også: Kanskje kommer Goliat

Goliat-feltet er Norges nordligste oljefelt. Feltet inneholder anslagsvis 174 millioner fat olje og 8 milliarder standard kubikkmeter gass. Forventet produksjonsstart er midten av 2015.

– Trenger folk i avtalehåndtering og logistikk

Fra TOOLS vil avtalen med Eni bli administrert fra Tromsø og Hammerfest. Avtalen har en varighet på tre år, med mulighet til forlengelse med inntil fire nye år (2+2).

– Vi vil framover ha behov for å ansette nye mennesker innen både avtalehåndtering og logistikk, sier Berg.

Goliat-plattformen er den største og mest komplekse sylindriske FPSO (Floating production, storage and offloadning) noen gang bygget, og skal i løpet senvinteren og våren fraktes den lange veien fra Sør-Korea til Hammerfest rundt Afrika. Forventet ankomst Hammerfest er innen midten av april. Der vil plattformen ha et kort opphold før uttauing til Goliat-feltet. Oppkobling og klargjøring til produksjon vil skje i løpet av sommeren. Goliat blir det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet.

Forrige artikkelSeismikkselskap sikrer oppdrag i Myanmar
Neste artikkelOD bekrefter Zulu-funnet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR