Olje- og energiminister Ola Borten Moe presenterte i dag planer for et kunnskaps- og kompetansesenter om petroleumsvirksomhet i nord og arktis.

Olje- og energidepartementet har besluttet å oprrette et forsknings- og kompetansesenter for petroleumsvirksomhet i nordområdene og Arktis, fortalte Ola Borten Moe under en rundebordskonferanse i Trondheim i dag, der aktivitet i arktis diskuteres mellom en rekke forskjellige land, deriblant Finland, USA, Canada, Island, og Norge.

– Den økte petroleumsvirksomheten i nordområdene vil styrkes gjennom økt kunnskap og ny teknologi. Med det nye senteret tar vi grep for å bygge opp et kompetansemiljø i Nord-Norge. Målet vårt er at akademia og næringslivet i nord skal samarbeide om å flytte kunnskapsfronten knyttet til arktiske utfordringer, sier Borten Moe.

Det er planlagt at kunnskaps- og kompetansesenteret skal åpne sommeren 2013, og hovedsetet vil ligge i ett av de tre nordligste fylkene.

Planen er ifølge olje- og energidepartementet at senteret skal bygge opp et forskningsmiljø av høy kvalitet, som er relevant for oljenæringen i nord og i arktiske strøk. Forskningen skal foregå i samarbeid med andre forskningsmiljøer, nasjonalt og internasjonalt.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR