StatoilHydro har levert sin plan for hvordan selskapet skal få skviset mest mulig olje og gass fra Trollfeltet, noe som betyr investeringer på nærmere 10 milliarder kroner.

– Feltet har siden oppstarten vært i kontinuerlig utvikling, og vi gjør nå Troll mer robust for å møte fremtiden. StatoilHydro vil som operatør for både Troll Gass og Troll Olje arbeide for å ivareta den langsiktige utviklingen av vårt største olje- og gassfelt på en best mulig måte, sier Hege Marie Norheim, StatoilHydros direktør for reserve- og forretningsutvikling på norsk sokkel.

Den nye planen innebærer blant annet at det skal installeres et nytt anlegg for gassinjeksjon for å øke oljeutvinningen på Troll B og at en ny 36 tommers rikgassrørledning skal legges fra Troll A til Kollsnes gassanlegg. I tillegg vil produksjonsrørene i gassbrønnene som går opp til Troll A i Troll øst-området skiftes ut, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

– Jeg ser med glede på at StatoilHydro nå tar et viktig steg i videreutviklingen av Trollfeltet. Dette er vårt klart største gassfelt, men oså et stort oljefelt. Planene StatoilHydro nå har lagt fram for departemenetet er et resultat av et godt arbeid med å videreutvikle oljeutvinningen fra Trollfeltet, sier statssekretær Geir Pollestad.

StatoilHydro regner med at gassinjeksjonen i Troll Vest vil gi en økning i oljereservene på 17 millioner fat olje. Installasjonen av anlegget for gassinjeksjon skal være ferdig til årsskiftet 2010 og 2011.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR